Friggebodar och villor

Friggebod, gästhus, attefallshus, bastu, ateljé, sommarstuga, lillstuga – kärt barn har många namn.

När vi bygger friggebodarna använder vi oss av en knuttimrad teknik med virke som är 60×150 mm med en dubbelspont som gör väggarna täta och stabila. Om friggeboden ska användas som gästhus så rekommenderar vi att isolera golv och tak för komfortens skull, både mot värmen och kylan. I större fritidshus och villor behöver självklart också väggarna isoleras. Det har blivit populärt att bygga ett Attefallshus på 25 kvm. Om man vill bygga ett Attefallshus behövs inte bygglov men man måste göra en bygganmälan till kommunen. På Boverket får du klarhet i vilka regler som gäller.

Vi har ett antal färdiga modeller av våra friggebodar men det är vanligt att kunden vill anpassa måtten efter sina egna behov och det går fint att göra ändringar i våra ritningar i samråd med oss. Eller komma med en helt egen ritning. Vi tillverkar våra hus på beställning på gården och levererar i byggsats till kunden. Ibland väljer kunden att montera själv men det vanligaste är att kunden beställer montering av oss. Självklart utför vi arbeten med ROT-avdrag, läs på Skatteverket vilka regler som gäller. Kika in i vårt bildgalleri för inspiration. Kontakta oss vid frågor!

Besök oss gärna, vi håller till mellan Eskilstuna och Katrineholm, i Näshulta, utmed väg 214.

Visningshus vid Hökärr.
Visningshus vid Hökärr.

Gästhus 10 kvm

Barn, barnbarn och vänner?

Det är trevligt med gäster som hälsar på men det kan bli trångt i villan eller sommarstugan och då är det skönt att kunna erbjuda gästerna ett eget ”kryp in”. En friggebod på tomten är en smart lösning.

Gästhus 15 kvm

 

 

Fritidshus, 75 kvm boyta, Nävekvarn, entré
Fritidshus, 75 kvm boyta, Nävekvarn, entré
Fritidshus 75 kvm i Valdemarsvik
Fritidshus 75 kvm i Valdemarsvik. Enligt kundens egna ritning.